Menu

De Paradijsvis

« »

Eerste Schuimnest

Het " Oude Schuimnest "

Ter inleiding: Deze archief-pagina is een kopie van de originele internet publicatie.

Het oude Schuimnest was het hart van de vereniging van 1973 tot 17 juni 2006,

wegens sloop van de flat, waarin de clubruimte was gevestigd, moest dit clubgebouw ontruimd worden.


" Het Schuimnest ", de clubruimte van Aquariumvereniging " De Paradijsvis ".                     

De naam is gekozen vanwege de directe betrokkenheid bij de Aziatische labyrintvis, de Paradijsvis. Deze bouwt een schuimnest, en dat is ook gedaan door de leden van de vereniging. Het Schuimnest kent separate ruimtes, waar diverse aktiviteiten zijn ondergebracht

 

De aquarium-afdeling

Diverse stellingen omvatten ruim 50 aquaria, dienst doende om planten en vissen te huisvesten. Afgezien daarvan zijn vele andere zaken te koop, zoals visvoeders, pompen, aquaria, achterwanden, verlichting, enzovoort. Leden van de Paradijsvis mogen van deze faciliteiten gebruik van maken. Dit zijn wettelijke beperkingen die de vereniging uiteraard respecteert. Deze afdeling vereist veel onderhoud. Iedere donderdagavond wordt er daarom 'onderhoud ' gepleegd; dan worden de mouwen opgestroopt en hard gewerkt........ water verversen, ruiten reinigen, planten verzorgen, filters onderhouden, enzovoort.

 

 

 

De bar-afdeling

De bar is vaak trefpunt voor mensen die daar hobby-zaken bespreken, van gedachten wisselen of is een verzamelpunt voor mensen die zomaar eventjes een bezoek brengen. Uiteraard genereert dit onontbeerlijke inkomsten voor de vereniging. Ook hier is altijd wel iemand aanwezig om iedereen op zijn of haar wenken te bedienen.

Om deze ruimte de juiste sfeer te geven is er een "drieluik-aquarium- meubel " ingericht. Op de foto hieronder ziet u links het tropisch zoetwateraquarium; het wat kleinere middelste aquarium is een Amazone-biotoop, en rechts ziet u het tropisch zeewateraquarium.

 

Multi-functionele ruimte

Hier worden lezingen gehouden, vergadert het bestuur en wordt de administratie gevoerd.  Lezingen kunnen worden gepresenteerd door middel van dia-presentatie, computer/beamer weergave of middels video- of dvd presentatie op een TV-scherm.        

Het Rayon Drechtsteden, gevormd door zeven samenwerkende verenigingen in het Drechtsteden gebied, treft elkaar hier regelmatig. Ook de Fotoclub Alblasserdam is een graag geziene gast in het gezellige clubgebouw van Aquariumvereniging de Paradijsvis.

 

 

Werkruimte

Het is een vanzelfsprekende zaak dat vele zaken nodig zijn om een clubruimte 'draaiende' te houden. Hiervoor zijn allerlei attributen nodig die allemaal een plaatsje moeten hebben, bijvoorbeeld een extra vriezer waar het vele diepvriesvoer ligt opgeslagen, bar-voorraden, om zomaar wat zaken te noemen. Tevens bevindt zich hier het centrale biologisch filtersysteem, een demi-water productie installatie, klimaatregelings-apparatuur en het centrale verwarmingssysteem.


 


 

De Paradijsvis

Klaproosstraat 26

2951BL Alblasserdam

078-6932409

 

 

Openingstijden clubgebouw “het Schuimnest”

Dinsdag 19:00 22:00
Donderdag 13:00 15:00
Zaterdag 12:30 15:30

Log In or Register