VOORZITTER TEUS VAN DIEREN OVERLEDEN

 

Op 30 september 2001 werd Aquariumvereniging de Paradijsvis op de hoogte gebracht van het feit dat Teus van Dieren, voorzitter van de club, geheel onverwacht, op de jonge leeftijd van 49 jaar, was komen te overlijden.

Er viel een deken van verdriet over onze vereniging want Teus was een voorzitter van alure. Een man met charisma en een groot bestuurder. Hij leidde de vereniging op onnavolgbare wijze en had vele vrienden binnen de club. Hij liet een leegte achter, ook bij zijn vrouw Jannie en de kinderen.

Op verzoek van de familie werd door de Paradijsvis een speech gehouden tijdens de crematie, welke plaats vond op 4 october 2001......:

 

Toen Teus in 1978 lid werd van Aquariumvereniging De Paradijsvis werd hij al gauw eigen met de club en in het bijzonder met het het clubhuis van de vereniging. Het duurde dan ook niet lang of hij werd gevraagd als commissie-lid en gaf hij daarna leiding aan diezelfde commissie.

Teus koesterde de aquarium-liefhebberij en zijn gedrevenheid stimuleerde velen. Teus was ook een bestuurder.

In die tijd vervulde hij diverse bestuurlijke functies bij zijn bedrijf, IHC. De altijd gedreven en aktieve Teus kwam als vanzelf ook in het bestuur van de aquariumvereniging terecht en werd uiteindelijk voorzitter, een functie die hij vele jaren op zijn eigen wijze vervulde.

En altijd wist hij, met zijn spontane recht door zee beleid, de vereniging op de juiste koers te houden.

Teus was graag onder de mensen: bij zijn vrienden van de Paradijsvis; zijn vrienden in zijn woonomgeving; zijn collega's van IHC. Teus had wat met water, de planten en vissen van de onderwaterwereld en de schepen van de bovenwaterwereld.

Hij laat een grote leegte achter bij eenieder die hem kende. En nu, Teus ligt hier vredig opgebaard, wensen wij hem een behouden vaart.